Hernia

Dit 6 jarige teckel teefje kwam binnen als “laatste redmiddel”. Zij had het afgelopen jaar meerdere keren last gehad van een hernia. Ditmaal met flinke uitval. Zij kon haar achterhand niet meer belasten en sleepte met haar achterpootjes over de grond. Medicatie zette onvoldoende aan. De dierenarts heeft haar naar mij verwezen maar de verwachting was dat ze ingeslapen zou moeten worden.

Onderstaande foto is genomen na de eerste behandeling waar ze, hetzij wankel, alweer op haar pootjes kon staan. Ze is drie maal behandeld en komt nu tweemaal per jaar om een terugval te voorkomen. Ze is vrolijk, is niet meer wankel en kan haar achterpootjes weer volledig belasten. Ze rent en springt weer vrolijk rond en hoeft voorlopig nog lang niet te worden ingeslapen!

Preventief sporthond

Deze 7 jarige kelpie reu loopt fanatiek op hoog niveau in de agility sport met zijn baasje. Hij komt twee maal per jaar preventief op behandeling. Voor de agility sport is het erg belangrijk dat de rug zijn volledige beweeglijkheid heeft en daar geen blokkades zitten om sport blessures voor te voorkomen. Ook dienen er in de spieren geen overmatige spanningen te zitten om optimaal te kunnen presteren. Tot slot worden de gewrichten in de poten nauwlettend gecontroleerd op overbelasting.

Artrose

Deze 9 jarige amerikaanse stafford reu kruising is drie jaar geleden uit het asiel gehaald. Hij had zwaar overgewicht, tweemaal gescheurde kruisband links, eenmaal rechts en daarbij zware artrose in de rug. Ook heeft hij een traag werkende schildklier. Hij is erg scheef, stijf en krijgt snel diarree.

Na behandeling beweegt hij zijn rug een stuk soepeler en is aanzienlijk rechter. Ook is hij duidelijk vrolijker en speelser en met een aangepast dieet heeft hij minder klachten van diaree.